Büyüleyici Noel

HALLMARK FİLMLERİ

Büyüleyici Noel

 

Charming Christmas


İMDB Puanı: 6,4


Oyuncular: Julie Benz,  David Sutcliffe


Yıl 2015


KONUSU:

Rossman mağazası Rossman ailesine ait. Ailenin tek kızı var Meredith Rossman. Meredith, işini çok ciddiye alan, iş dışında çok fazla bir şey ile ilgilenmeyen tam bir işkolik. Mağazayı ülke çapında genişletme ile ilgili iş görüşmeleri yapıyor bir yandan da mağazada Noel hazırlığı yaptırıyor. Çalışanlarına insandan daha çok robot gibi davranıyor. Çalışanlarıyla sadece iş ile ilgili konuşuyor ve yıllarca çalıştığı kişilerle ilgili ayrıntılı bir bilgisi yok.
Noel zamanı annesinin isteği üzerine noel anne olmayı kabul ediyor. Noel anne olması demek, yaramazlıklarına tahammül edemediği çocuklarla ilgilenmesi demek. Mağazaya noel baba kılığına girecek bir çalışan alınıyor. Bu çalışanı Meredith’in anne ve babası ona sormadan seçiyor. Seçilen kişi Nick isimli ve herşeyle ilgili fikri olan biri. Nick her yerden çıkıyor ve herkesle ilgileniyor. Meredith, Nick sayesinde çalışanlarını daha yakından tanıyor. Tüm çalışanlarla mağazada bir aile gibi olduklarını görüyor. Hem mağazasına hem de çalışanlarına sevgisi artıyor. Tabii ki Nick ile zaman geçtikçe birbirlerinden hoşlandıklarını anlıyorlar.
Film mutlu sona doğru yol alıyor. Sadece Meredith ve Nick için değil aynı zamanda Olivia ve Jessie için de herşey daha anlaşılır ve kolay oluyor.
Bence film hak etttiği puandan düşük almış. Klasik Hallmark filmlerine benzeyen konusu olmasına karşılık, bu filmin çok farklı ve güzel bir yönü vardı. Filmdeki başrol oyuncusu dışındaki kişilerin de bir hayatları ve duyguları olduğunu Hallmark sonunda bir filmde farketmiş.
Hallmark filmlerini çok sevsem de söylemeliyim ki, başrol oyuncuları dışındakiler bu filmlerde sanki sadece başroldekilerin kuklaları ya da onlarla ilgilenmek için kurulmuş robotlar gibi gösterilmesi hiç hoşuma gitmiyor. Büyüleyici noel filminde yardımcı roldeki iki bayanında hayatlarından sorunlarından duygularından kesitler vardı ve bu çok hoşuma gitti. Ne demek istediğimi anlamanız için I Do I Do I Do filmini örnek vermek istiyorum. Başroldeki bayanın kız kardeşi sanki sadece ablasıyla ilgili konuşmak zorundaydı. Onun sürekli yanındaydı ve sadece onunla ilgili konuşuyordu. Ablası da sen nasılsın senden ne haber demiyorduJ
Söylemeden geçemeyeceğim filmde tabii ki noel vurgusu derin işlenmiş. Çam ağacı nasıl seçilirmiş vs. noel ile ilgili ayrıntılı bilgi vermişler bu kısımları bilinçaltımıza fazla atmadan izlersek güzel olur.
Büyüleyici Noel filminin oyuncularını da rollerine çok uygun buldum açıkçası. Rahatsız edici hiçbir rol ya da oyuncu yoktu bence. Son zamanlarda pek rastlamıyorum filmlerde bu duruma. Filmi başarılı buldum ve Hallmark tarzını beğenenlere tavsiye ediyorum kesinlikle.
 
Benim Puanım:7,3
 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder