Düğün Çanları


HALLMARK FİLMLERİ

Düğün Çanları


Wedding Bells
İMDB Puanı: 6,5
Oyuncular: Danica McKellar,  Kavan Smith
Yıl 2016
KONUSU: Emmy ve James uzun süredir nişanlı olan bir çifttir. Artık evlenme tarihleri yaklaşmıştır. Gelinin nedimesi en yakın arkadaşı Molly, Damadın sağdıcı ise onun yakın arkadaşı Nick’tir. Gelinlik provası tamamlanmış son aşamalara gelinmiştir. Tamda bu sırada Emmy’nin aile hesabının yatırımcısı dolandırıcı olarak yakalanınca hesapları dondurulur. Paralarını kullanamaz hale gelirler. James Emmy kadar zengin değildir. Bu durumu önemsemez hatta Emmy normal hayatla karşılaşacağı için sevinir. 300 davetli vardır ve yemekli düğün için yeterince paraları yoktur. Emmy çok üzgündür. Tavırları hala zengin gibi devam etmektedir. James düşünür ve Nick’in babasının artık kullanılmayan motelinde düğün yapmak için Nick’ten izin ister. Düğün yemeklerini de planlarına göre restoranı aynı dolandırıcı yatırımcı nedeniyle kapatılmış olan Nick yapacaktır.
James, Emmy, Mollly ve Nick beraber yola çıkarlar. Gittiklerinde eski fakat görkemli bir yapı onları beklemektedir. Hepsi farklı bir değerlendirme yapar. Motelin yanındaki ahır büyüktür. Temizleyip düğünü orda yapmak isterler. Fakat aile avukatları Emmy yi arayarak, Emmy ve ailesiyle toplantı yapmak istediğinden Emmy ve James tekrar evlerine dönerler. Düğünü planlamak ve hazırlıkları yapmak Molly ve Nick’e kalmıştır.
Molly ve Nick birbirlerini daha önceden tanımaktadırlar. Arkadaşları onların birbirlerini yakından tanımaları için daha önce uğraşmış hatta onları balkona kilitlemişler fakat çok başarılı olamamışlardır. Çok farklı zevklere sahiptirler. Şimdi bir düğünü beraber planlamaları ve tüm hazırlığı birlikte yapmaları gerekmektedir. Çok farklı olan zevklerini birleştirmeleri gerekecektir. Bu süreçte birbirleriyle ilgili fazlasıyla bilgi sahibi olurlar ve birbirlerinden etkilenmeye başlarlar. Sonrası filmde artık...
Klasik Hallmark filmlerinden biri diyebiliriz Düğün Çanları için. Konu fena değil. Çok şaşırtıcıda değil. Fakat oyuncular benim için çok şaşırtıcıydı. Erkek kısa hantal ve yaşlı görünümlüydü. Görüntü 50 yaş gibiydi ki gerçekte de oyuncu 46 yaşındayken oynamış bu filmi. Sesi yani Türkçe dublajdaki sesi 90 yaşında biri gibiydi. Sesi o oyuncuya, o oyuncuyu da bu filme hiç yakıştıramadım.
Başroldeki bayan oyuncuda bazen abartılı tepkiler yüz ifadeleriyle bana aşırı itici geldi. Yardımcı roldeki Emmy ve James Hallmark tiplerine çok daha uygun görünüyorlardı onların başrolde oynamasını tercih ederdim. Dolayısıyla filmi maalesef beğenmedim. Belki başka oyuncular ve daha uygun yüz ifadeleriyle bu konuyu izlesem daha fazla beğenirdim.
Ayrıca filmle ilgili söylemek istediğim önemli bir şey de internette her yerde konusu tamamen yanlış ve uyduruk yazılmış. Birisi sallamış sanırım konuyu diğerleri oradan kopyalanmış. Neymiş başroldeki iki arkadaşımız ilk görüşte aşkı tanıyacaklarmış. Öyle bir şey yok filmde. Sitelerdeki yorumlar da mutlaka izleyin, harika bir film vb. şeklinde, bence buna da kanmayın. İzlemeyebilirsiniz. 

Benim Puanım; 5,5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder