Her Çocuk Özeldir – Yerdeki Yıldızlar


HİNT FİLMLERİ

Her Çocuk Özeldir – Yerdeki Yıldızlar

Taare Zameen Par

İMDB Puanı: 8,5

Oyuncular: Aamir KHAN, Darsheel Safary

Yıl 2007

KONUSU:
İshaan yedi yaşında okula giden bir çocuktur. Okula servisle gitmekte ve genelde servise geç kalmaktadır. Annesinin söylediklerini onun söylediği sürede yapamamakta, farklı şeylerle ilgilenmektedir. Maalesef okulda notları çok düşüktür. İshaan harfleri genelde ters yazmaktadır. Bazen harfleri havada uçuyorken, bazen de böcek kılığına girmiş gibi görmekte ve derslere konsantre olamamaktadır. Öğretmenleri genel olarak İshaan’dan şikâyetçidir. Notlar düşük olunca babası da İshaan’a kızmakta ve onun çok ders çalışmasını beklemektedir. Abisinin dersleri iyidir ve tenis finallerine kalacak kadar sporda da başarılıdır. Annesi İshaan’a üzülmektedir.


Babası okulun yarısında artık İshaan’ın disiplin altına girmesi gerektiğini söyleyerek onu yatılı okula verir. İshaan bu durumu kendine verilen bir ceza gibi algılar ve ailesinden yavaş yavaş kopar. Gittiği yatılı okulda da öğretmenler çok kötü ve sert davranmaktadırlar İshaan’a. İshaan annesini çok özlemektedir. Ailesi onu pazarları ziyarete gelmektedirler. Fakat bir hafta annesi telefonda abisinin tenis maçı olacağından onu görmeye gelemeyeceklerini söyler. İshaan annesiyle hiç konuşmaz ve sonrasında kimseyle pek konuşmaz. Hep üzgündür hep suskundur. Dersleri de aynı derece kötüdür. Hem ailesine hem de hayata küsmüştür.


Bir gün resim dersine gittiklerinde İshaan ve arkadaşları resim öğretmeninin değiştiğini görürler. Yeni öğretmen eskisine hiç benzememektedir. Palyaço kıyafetiyle sınıfa girip şarkı söyleyip dans eden bir öğretmendir. Yeni öğretmenin adı Ram Shankar Nikumbh’dır ve öğrencilerine ne yapacaklarını dikte etmeyen biridir. Aksine onları düşünmeye, hayal etmeye yönlendirmektedir.

Nikumbh’ın İshaan’ın mutsuzluğunu fark etmesi uzun sürmez ve nedenini araştırmaya başlar. Kısa sürede İshaan’ın sadece mutsuz değil aynı zamanda hasta bir çocuk olduğunu fark eder. İshaan’ın hastalığı disleksi” adı verilen öğrenme bozukluğudur. Nikumbh kendisi de bu hastalığı yaşadığı için ona yardım etmeye çalışır. Zaman, sabır ve özenle, Ishaan'ın sorunlarını çözmesine yardımcı olur.

Film tek kelimeyle harika. Aamir Khan’ın öğretmen rolünde söylediği Bom Bom Bole şarkısı akıllardan uzun süre çıkmayacak güzellikte. Özellikle filmi izleyen çocuklar bu şarkıyı çok seveceklerdir. Hem Aamir Khan hem de İshaan rolündeki Darsheel Safary rollerini mükemmel oynamışlar. Her öğretmenin ve her anne babanın izlemesi gereken bir film. İlk izlediğinde altı yaşındaki oğlum bile ağladı. Annesine özlemini hissetti. İlk izlerken diyorum çünkü oğlum defalarca izledi özellikle son sahnelerini ve bom bom bole şarkısının olduğu kısmı. Oğlumun fazlasıyla üzüldüğünü gördüğüm için, ben bu filmi biraz daha büyük çocukların izlemesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Dokuz yaş ve üstü için uygun olabilir. Belki sadece şarkı kısmı daha küçük çocuklara izletilebilir.

Mutlaka izlemeniz gereken filmlerden biri diyorum Yerdeki Yıldızlar / Her Çocuk Özeldir filmi için.

Benim Puanım 10


 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder