Cesaretin Ötesinde




HOLYWOOD FİLMLERİ

Cesaretin Ötesinde

My All American

İMDB Puanı: 7,1

Oyuncular: Aaron Eckhart,  Finn Wittrock

Yıl 2015

KONUSU:

Freddie Steinmark isimli Amerikalı futbolcunun gerçek yaşamının anlatıldığı bir filmdir Cesaretin Ötesinde. Freddie’nin babası yaptığı her sporda başarılı olmuş fakat bacağı sakatlandığı için sporda kariyer yapamamış biridir. Spora olan aşkı oğluna da geçmiştir. Freddie ufak tefek ve cılız diyebileceğimiz vücut yapısına rağmen Amerikan futbolunda çok iyidir. Futbolu her şeyden çok önemsemektedir. Geleceğini planlarken bile futbol kariyerine göre hesap yapmaktadır. Freddie lisede futbol takımında en iyi oyuncudur ve lisede gözde öğrencidir. Babasıyla okul sonrası yılmadan her şartta spor çalışmaları yapmaktadır. Lisede Linda isimli bir kızla tanışır ve çıkmaya başlarlar. Freddie lise sonrası bir üniversiteden burs kazanabilmeyi hayal etmektedir. Bu sayede hem futbolunu iyi bir takımda oynayabilecek hem de spor başarısı ile iyi bir üniversite eğitimi almış olacaktır. Lisedeki koçu onu desteklemektedir.

Babasının üniversitelerle bursla ilgili olarak, büyük bir umutla yaptığı görüşmeler, Freddie’nin vücut yapısının Amerikan Futbolu için uygun olmadığı gibi sebeplerle olumsuz sonuçlanmaktadır. Hem Freddie hem ailesi çok üzülmektedir. Bir gün lisedeki koçu Freddie’ye Texas Üniversitesinin koçu Darrell Royal’ın takımdan arkadaşı Bobby ve kendisi ile görüşmek istediğini söyler. Koç Royal iki arkadaşı Longhorns takımında görmek istediğini fakat elemeleri aşmalarının gerektiğini söyler. Freddie için çalışmak ve başarmak zor olmayacaktır. Hem Bobby hem Freddie elemeleri başarıyla geçerler. Freddie Koç Royal’i çok etkiler ve takımda iyi bir pozisyon bulur. Yeni takım kaptanı James Street ile uyumlu bir ikili olmuş hem hücumu hem de savunmayı çok kuvvetli hale getirmişlerdir. Lig şampiyonluğuna gitmektedirler. Son maçlara doğru Freddie’nin bacağında bir ağrı başlar ve günden güne artar. Freddie maçların tamamına katılmak istediğinden doktora gitmeyi sürekli erteler.

Bu dakikadan sonra film tam bir drama dönüşür.

Amerikan futbolundan anlamayan biri olarak söylemeliyim ki; filmdeki maçları hiç anlamadım ama gene de maçlarda çok heyecanlandım. Nasıl gol kazandıklarını dahi çözemesem de o heyecanı, stresi film izleyiciye veriyordu gerçekten. Oyuncular gayet başarılıydı. Koç Royal rolünde Aaron Eckhart çok iyiydi. Freddie rolündeki Finn Wittrock ta hem gerçek Freddie Steinmark’a çok benziyordu hem de futbola olan sevgisini seyirciye yüzde yüz hissettiriyordu. Film akıcıydı izlerken sıkılmadık. Heyecanlıydı ne olacak diye sabırsızlandık. Kötü sahneler yoktu 15 yaş altına hitap eden bir konusu da yoktu. Güzel bir başarı öyküsüydü. Adı Cesaretin Ötesinde değil Azmin Ötesinde olsa daha uygun olurdu. Tam bir azim, kararlılık ve yılmadan çalışma hikayesiydi. Bence 15 yaş üstü herkes rahatlıkla izleyebilir. Tavsiye ediyorum.

Benim Puanım: 7,7

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder