Doktor Strange


HOLYWOOD FİLMLERİ

Doktor Strange
Doctor Strange
İMDB Puanı: 7,6
Oyuncular:Benedict Cumberbatch,  Rachel McAdams
Yıl 2016
KONUSU:
Stephen Strange çok başarılı bir beyin cerrahıdır. İşini çok iyi yaptığını bilmektedir, başkalarına güvenmemekte ve kimseyi beğenmemektedir. Aşırı kibirlidir ve kendini sevenlere bile değer vermemektedir. Bir hastayı ölümden kurtardığında hasta sahibi teşekkür etmek için sarılmaya çalıştığında bile kendini yana çekecek kadar kibirlidir. Pek çok ödül alan Doktor Strange bir ödül törenine giderken trafik kazası geçirir. Çok ağır yaralanır. Kurtarılana kadar arabada uzun süre beklediğinden el sinirlerinde hasar fazla olmuştur. Strange kendine geldiğinde ellerinin durumuna çok üzülür. Ellerini kurtarmak için her yolu dener. Başına gelenlere rağmen kibirinden bir şey kaybetmemiştir. Hala kimseyi beğenmemekte ve her zor anında yanında olan iş arkadaşı Jennifer’ı bile kendinden uzaklaştırmaktadır. Elleri için fizik tedavi alırken, bir hastanın felçliyken çaba göstererek tamamen iyileştiğini öğrenir. Onu arayıp bulur ve sırrını öğrenir. Ellerine kavuşmak için yapamayacağı şey yoktur. Çünkü o Doktor Strange’dir ve bu ancak ellerini mükemmel kullanabilmesiyle devam edebilecektir.

Doktor Strange istediği bilgiyi alır. Gitmesi gereken yer Kamar-Taj diye bir yerdir. Yola çıkar ve uzun süren aramaları sonucunda o Kamar-Taj’ı bulamasa da oradan birisi Mordo onu bulur ve aradığı yere götürür. Kadim kişi ile görüştürür. Gerçek macera işte burada başlar. Madde ötesi ve algılar ötesinde yaşananlarla karşılaşacaktır Doktor Strange burada. Yeni bir dünya, yeni eğitim ve güçtür Doktor Strange’i bekleyen.

Doktor Strange filmi başarılı bir Marvel filmi. Oyuncular çok başarılı. Doktor Strange rolünde izlediğimiz Benedict Cumberbatch’ı Sherlock Holmes dizisinden tanıyoruz. Sherlock Holmes karakterine yakıştığı kadar bu role de yakışmış. Jennifer rolünde Rachel McAdams var ve gayet başarılı. Oyuncular, görsel efektler, heyecan, espriler, hepsi güzel filmde yalnız anlamlı bir konu yok. Kibirli olan Stephen Strange mütevazı alçakgönüllü ve iyi biri oldu mu bilmiyoruz. Doğru tarafta yer aldı bunu tercih etti ama kişiliği?? Madde ötesi dünya ve algı ötesi dünya sadece bu grupların savaşımıydı? Çok anlamlı bir film değildi ama insan başlayınca gözünü ayıramıyor açıkçası. Pelerin olayı güzeldi. Komikti. Farklı dövüş sahneleri vardı. Çok kanlı ve rahatsız edici bir film değildi. Seri olacağını direk söyleyen bir sonla bitti. Doktor Strange 2’de kötü adamın kim olacağı belliydi. 2018 de yayına girecek 2. Filmden önce bunu izlemenizi tavsiye ediyoruz. Hareketli bir film izlemeyi özlediyseniz eğer.

Çocuklar için, bence ergenler için bile uygun değil. Kız erkek 20 yaş üstüne tavsiye ediyorum. İlk sahnedeki olay aşırı rahatsız ediciydi. Bir de kötü taraftaki arkadaşların makyajları çok rahatsız ediciydi. Göz ve göz çevresi siyahımsı falan. Gayet çirkinlerdi yani. Filmde de bununla ilgili bir espri vardı zaten. Şu haline baksana şeklinde.

Çocuklar izlemesin diyorum.




Benim Puanım: 7,5







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder