3 Aptal


HİNT FİLMLERİ


3 Aptal


3 İdiots

İMDB Puanı: 8,4

Oyuncular: Aamir Khan,  Madhavan,  Mona Singh, Kareena Kapoor Khan

Yıl 2009
KONUSU:
Film Hindistan'ın en iyi mühendislik okulunda okuyan ve aynı odada kalan, Raju, Farhan ve Ranço’nun yaşadıklarını anlatıyor. Üçü de çok farklı amaçlar için gelmişlerdir okula. Raju çok fakir ailesine bir mühendis olarak daha iyi bir yaşam sağlayacaktır. Farhan babası onun ilk doğduğu anda mühendis olmasına karar verdiği için babasını mutlu edecektir. Ranço ise makinelere tutkuyla bağlıdır ve okula öğrenmek için gelmiştir. Üç oda arkadaşı aynı zamanda çok iyi dost olurlar.
Okulda öğrencilerin ifadesiyle Müdür Virüs adında biridir. 32 yıldır okulu idare etmektedir. Öğrencileri okula gelir gelmez bir yarış atı gibi rekabete yönlendirmektedir. Okuldaki eğitim sistemi, kitapları ezberleten, her şeyin söylendiği gibi yapılması beklenen ve öğrencileri robot gibi gören bir sistemdir.
Bütün öğrenciler sisteme uymaya çalışırken, sistem bir kısmına ağır gelmekte ve bazı öğrencilerin psikolojisi bozulmaktadır. Ranço hep farklı düşünüp farklı hareket etmektedir. Herkese yardım etmeye çalışmaktadır. Arkadaşlarına destek olmayı hep ilk sırada tutmaktadır. Rajunun babası rahatsızlandığında onu motosikletle hastaneye götürüp sabaha kadar bekler.
Müdürle hiç anlaşamayan her fırsatta tartışan Ranço müdürün kızıyla tanışır ve ondan çok hoşlanır. Her yıl sınıf birincisi olan Ranço Farhan'ın doğa fotoğrafçısı olmayı çok istediğini bildiği için ona istediğini yapması yönünde destek olur. Okulun sonunda üçü ayrılır. Raju ve Farhan Ranço’yu bir daha bulamazlar ve 10 yıl geçer Ranço sürprizlerle doludur.
Film çok komik. Hint müziği ve dansları da var tabii ki. İzleyince aklınızda kalacak bir de söz var. Zor zamanlarda kahramanlarımızın ağzından dökülen ‘'All is well ’’ (her şey yolunda) sık duyduğumuz bir söz filmde. Şarkısı da tekrar tekrar dinlenebilecek kadar güzel.
Aamir Khan bu filmde de harika. Filmin eleştirilecek bir yönü varsa o da popo çok fazla kullanılmış. Okula ilk gelen çömez öğrencilerin poposuna büyük öğrenciler tarafından mühür vurulması gibi. Koltuklar var mesela popo şeklinde biraz fazlaca popo vurgusu var gerçekten. Bunun dışında mükemmel bir film. Tüm anne babaların ve öğretmenlerin izlemesi gereken bir film.
Ranço'nun filmde iş bulamama kaygısıyla müdürün sözlerini dinleyen Raju'ya söylediği ve belki de filmi özetleyen söz şu;
İyi işler için çalış, zenginlik için değil. Mükemmeli yakalamaya uğraş o zaman başarı zaten seni kovalar…


Benim Puanım 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder