Babamın Penguenleri

AİLE FİLMLERİ

Babamın Penguenleri
Mr. Popper's Penguins
İMDB Puanı: 6,0
Oyuncular; Jim CARREY, Carla GUGİNO
Yıl 2011
KONUSU:
Babamın Penguenleri filmi; iki yaşından büyük tüm çocuklarınızla izleyebileceğiniz bir film. İMDB Puanı 6,0 olsa da bizim ailede en yüksek puan alan filmlerden biri ve kaç kere izledik tam olarak hatırlamıyorum. Her defasında güldük eğlendik.
Tom Popper eşinden boşanmış çocuklarıyla hafta sonu vakit geçiren ve yoğun çalışan bir işadamı. Çocuklarından biri ergen bir kız olduğu için babası ile iletişimde sıkıntıları var. Popper’ın çocukları olmadığında hafta sonları, bir türlü geçmek bilmeyen sıkıntılı zor zamanlar onun için.
Tom Popper’ın babası hep uzaklarda olmuş, hep denizlerde macera aramış. Bir gün babası ile ilgili bir haber alıyor. Babasının vefat haberini. Haberi aldıktan bir süre sonra evine babasından bir hediye geliyor. Hediye buzlar içinde donmuş gibi görünen bir penguen. Popper onun ölü ve doldurulmuş bir penguen olduğunu sanıyor ve evine yerleştirirken penguenin canlı olduğu anlıyor. Pengueni geri göndermek istiyor. Görüştüğü kişinin İngilizcesi maalesef biraz kötü ve onu pek anlamıyor. Yanlış anlamalar sonucunda eve beş penguen daha geliyor. Macera işte o zaman başlıyor.
Popper penguenlerden kurtulmak için pek çok yere başvuruyor. Fakat çocukları penguenleri gördüğünde onlara bayılıyorlar. Popper da çocuklarıyla bir iletişim yolu bulduğu için penguenleri korumaya ve onların bakımını yapmaya karar veriyor. Her güzel filmde olduğu gibi burda da bir kötü yürek var ve o hayvanat bahçesi yöneticisi. Penguenleri ele geçirmek istiyor.
Kısaca Babamın Penguenleri konusu;  Popper ve ailesinin penguenler için onları almak isteyen  kişiye karşı verilen mücadeleyi ve birlikte hareket ederken tekrar aile duygusunu hissetmelerini tatlı ve komik bir şekilde anlatıyor.
İzlemediyseniz ve çocuklarıma zarar vermeden izleyebileceğim bir film var mı diyorsanız bu filmi mutlaka izleyin. Jim Carrey sevenler hala izlemedilerse kaçırmasınlar, bu filmde de Jim Carrey oldukça başarılı.


Benim Puanım 8,0



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder