Akele Hum Akele Tum


HİNT FİLMLERİ

Akele Hum Akele Tum
İMDB Puanı: 7,1
Oyuncular: Aamir Khan,  Manisha Koirala
Yıl 1995
KONUSU:
Rohit bir otelde şarkıcılık yapmaktadır. Kiran ise klasik müzik eğitimi alan ama daha romantik şarkılar söylemek isteyen biridir. Bir yılbaşı gecesi Kiran kız arkadaşlarıyla Rohit’in çalıştığı yere gider ve onu çok beğenir. Ertesi gün Rohit’le görüşerek kendisine şarkı söylemeyi öğretmesini ister. İki gençte ülkenin en iyi şarkıcısı olma hayalleri kurmaktadır. Bu ortak amaç için çalışırken birbirlerini sever ve evlenmek isterler. Kiran’ın ailesi buna izin vermezler ve Kiran’a evlenirsen bir daha eve dönme derler. Rohit ve Kiran buna rağmen evlenirler.

Kiran ev işleriyle ilgilenmekte ve Rohit’te kariyer yapmaya çalışmaktadır. Bir oğulları olur. Kiran’ın artık hem çocuk hem de evle ilgilenmesi gerekmektedir. Fakat aklı hep şarkıcı olmaktadır. Kariyer yapmak istemekte ve Rohit’in kendisine kariyeri için şans vermediğini düşünmektedir. Günden güne Rohit’e kızgınlığı daha fazla artmaktadır. Bir süre sonra iyice depresyona girer. Çocuğuna da kötü davranmaya başlamıştır. Rohit’i ve çocuğunu kariyer sevdası yüzünden terk eder. Rohit tam anlamıyla yıkılır. İlk başta çocuğuyla nasıl ilgileneceğini, yemek yapmayı bile bilemez. Fakat zamanla bunu öğrenecektir. Hayatta kendisi için en önemli şeyin oğlu olduğunu fark edecektir.

Kiran iki yıl sonra çok ünlü bir film yıldızı/şarkıcı olacak ve oğlunu Rohit’in elinden almak isteyecektir. İşte o zaman Rohit hayallerinden ve hatta o güne kadar yaptığı tüm şarkılarından oğlu için vazgeçecektir.

Film 1995 yapımı olmasına karşılık çok güzel. Hint filmlerinin güzel şarkı ve samimi duygular verme özelliğini koruyan bir film. Zevkle izlenebilir. Aamir Khan babanın yaşadığı içsel acıları ve çocuğu için yapabileceği fedakârlıkları tamamen yaşamış ve izleyenlere yaşatıyor. Her zamanki gibi çok başarılı. Çok ağlatan bir film. En son 5 saniyesi bana çok saçma geldi ama gene de izlediğim için ve tabii ki 160 dakikamı verdiğim için pişman olmadım.


Benim Puanım 7,5



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder