Çekirdek Nasıl Kavrulur?


Çekirdek Nasıl Kavrulur?
Evde Çekirdek Kavurmak İsteyenler İçin Kolay ve Sonucu Mükemmel Bir Tarif (Eşimden bir tarif)
Malzemeler:
10 Ajda Çay Bardağı Çekirdek
1/5 Ajda Çay Bardağı Tuz
1/2 Ajda Çay Bardağı Un

- Çekirdekler delikli bir kevgirde güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra suyunun sızması için biri miktar beklenir.










- Daha sonra çekirdeği bir karıştırma kabına alarak üstüne tuzun üçte biri unun üçte biri eklenerek karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kalan tuz ve unun yarısını ekleyerek tekrar iyice karıştırılır. Son olarak kalan kısımlarda eklenerek tekrar karıştırılır.


 





 




 


3. Fırın tepsisine koyularak 180 derecede daha önceden ısıtılmış fırına koyulur. Kısa bir süre sonra çekirdekler karıştırılır ve böylece birbirine yapışmaması sağlanmış olur. Pişme süresince ara ara karıştırılarak çekirdeklerin eşit pişmesi sağlanır. 45-50 dakika sonunda harika kavrulmuş çekirdeklere kavuşuruz soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz.
 

  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder