Koştu... Koşturdu... Taki Ebedi Hayata Kadar... İLKCAN ASENA ÇERÇİ


KOŞTU KOŞTURDU TAKİ EBEDİ HAYATA KADAR…
İLKCAN ASENA ÇERÇİ


Resmi görüp çok güzel bir oyuncunun oynadığı bir filmi anlatacağımı düşünmüş olabilirsiniz. İsme bakıp bir biyografi yazısı olduğunu zannetmiş olabilirsiniz. Hayır bu unuttuğumuz bazı şeyleri hatırlatma ve önceliklerimizi sorgulama yazısıdır.
Öyle günler ki yaşadığımız; hem çok yakınız birbirimize, hem uç noktalardayız. Bazılarımız Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmuyorum, gelen Allah’tan, rızık Allah’tan derken, kimimiz de sadece ve sadece Allah’a hesap vereceğini unutmuş durumda. Kul hakkı nedir, hakkını helal et demek ne kadar önemlidir hiç düşünmez olmuş kimimiz. Her şey para, her şey mal mülk, her şey iş güç, her şey menfaat olmuş çoğumuzda. Yani dünya her şeymiş gibi yaşayan, baki olanın üç günlük dünya olduğunu düşünen ve davranan maalesef çok aramızda.
Rabbim dünyanın üç günlük olduğunu bize çok acı bir kayıpla hatırlattı. Güzel yeğenim İlkcan Asena Çerçi’yi 8 martta kaybettik. Mutlaka haberlerde duymuşsunuzdur “genç mühendisin ölümü, kadınlar gününde kara haber, mühendis İlkcan kaza kurbanı gibi başlıklarla hem gazetelerde hem televizyonlarda yayınlandı. 25 yaşındaki Asena inşaat mühendisiydi. 2 şubat 2018 tarihinde Açina Mühendislik ismiyle kendi işyerini açmıştı.
Kadınlar Günü Dayanışma Yemeğinde İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ayşe Asena Dişbudak, Asena’yla ilgili olarak hayat dolu olduğunu, mesleğini çok sevdiğini ve en büyük dileğinin kendi bürosunu açmak olduğunu söylemişti.
Bursa Kütahya arasında mekik dokuyordu Asena ve annesine göre koşturmaktan yorulmuştu. Çok güzel bir kızdı. Benim canım abimin kızıydı. Hem babasını hem de annesini çok severim. Öyle olduğu halde maalesef en son 2,5 yıl önce görüşmüştük. Kayseri’ye gittiğimizde görüşüyorduk. Hepimiz dünya derdindeydik bir şekilde. Yollarımız bağlanmıştı farklı sorunlar ve sorularla…
Yaşadıklarımız yolumuzu çiziyordu ve bir türlü Kayseri’ye gitmiyordu bizim yolumuz.  Telefon icat edileli çok olmuştu ama düşünemedik kullanmayı. Bu dünyanın ne kadar kısa olduğunu, sevdiklerimizle mutlaka iletişimde olmamız gerektiğini, hayat bize zor yüzünü gösterse de yapmamız gereken görevleri ihmal etmemiz gerektiğini düşünemedik. Çoğu sevdiğimiz insana olduğu gibi Asena’ya da hakkını helal et kuzum diyemedik. İnşallah Asena için çok dua ederek ve Kuran okuyarak sevgimizi iletebiliriz kendisine.
Burada benim için ibret olan şudur. Hepimiz için olmalıdır. Yaşarken birbirimize değer verelim ama değer yanında zaman da verelim. Zor zamanlarda mutlu anlarda birbirimizi ihmal etmeyelim. Ne kadar uzak olursak olalım bir yarım saatliğine bile olsa konuşmak ve belki ayların yılların özlemiyle içten bir sarılma için yüz yüze de görüşelim. Günümüz şartları ne kadar bizleri yalnızlığa itiyorsa da şartları zorlayalım, mutlaka sevdiklerimizi telefonla arayalım ve kapatırken Allah’a emanet ol demeden önce hakkını helal et diyelim. Malum dünya fani. Sadece yaptıklarımız değil yapmadıklarımızın da hesabını vereceğiz. Birbirimiz üzerinde haklarımız var.
En yakın olmamız gereken zamanlarda birbirimize sırtımızı dönmeyelim. Kulaklarımız sağır gözlerimiz kör olmasın. Yapılan bir haksızlık karşısında benim buradaki imtihanım nedir diye soralım. Kardeşimiz de olsa, yakın akrabamız da olsa, yakın arkadaşımız dostumuz da olsa nasılsa hakkını bana helal eder diye düşünmeyelim. Rabbim affeder mi hesabını sormaz mı? Rabbim hepimize yaptıklarımızın yanında, inşallah yapmadıklarımızın da hesabını kolaylıkla verebilmeyi nasip etsin inşallah.
Rabbimden güzel yeğenim Asena için duam dileğim, canım babamla birlikte inşallah cennette olmalarıdır. Bu dünyadaki koşturmacası çabaları orda sonuç bulsun. Yüce Rabbim onu rahat edeceği ve güzellikler tarafından sarılacağı bir cennet köşesine koysun. En önemlisi annesinin babasının razı olduğu güzel yeğenimden Rabbim’de razı olsun inşallah. Amin...
Dost istersen Allah yeter.
Yârân istersen Kur’ân yeter.
Mal istersen kanaat yeter.
Düşman istersen nefis yeter.
Nasihat istersen ölüm yeter. (B.S.N)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder