En Sevdiğim Hint Filmleri. Mutlaka İzleyin…


En Sevdiğim Hint Filmleri. Mutlaka İzleyin…

Bollywood filmleri, izleyenleri bütünüyle saran sıcacık filmlerdir. İzlenmesi gereken Bollywood filmi çooook olsa da ben en iyi Hint filmleri hangileri diye düşünenler için bunlardan beş tanesini sıraladım.

  1. 1. Benim Adım Khan (My Name İs Khan)
    Film kardeşinin yanına Amerika’ya giden, Asperger hastası Rizvan Khan’ın yaşadıklarını anlatmaktadır. Rizvan Khan’ın umutla kurduğu mutlu yuvası, 11 Eylül olaylarından sonra Müslüman olmayanlarda hâkim olan önyargı nedeniyle dağılacaktır. Khan eşine sevgisini ispatlamak için zorlu bir yolculuğa çıkacaktır. Bu yolculukta gerçek Müslümanlıkla ilgili güzel mesajlar verecektir. Unutulmaz, akıldan çıkarılamaz bir filmdir. Film izlemeyi severim diyen her şahsın mutlaka izlemesi gereken bir filmdir.
  2. Üç Aptal (3 İdiots)
    Filmde mühendislik okulunda okuyan üç arkadaş anlatılmakta ve bu üç arkadaşın yaşadıkları üzerinden, eğitim sistemindeki çarpıklıklar trajikomik şekilde sorgulanmaktadır. Sürprizlerle dolu filmde, öğrencilerin kendilerine dayatılan kalıplara uygun davranmalarının ve kendi istekleri yerine, çevresindeki insanların planlarını gerçekleştirme çabalarının doğurduğu yanlış sonuçlar gösterilmektedir. Film çok ağlatan çok güldüren sahneleriyle kendi mutluluğumuz için çalışmamız gerektiğini, unutulmaz bir şekilde anlatır. En iyi Hint filmleri hangileri dendiğinde akla ilk gelen filmlerdendir.
  3. Siyah (Black)
    Mutlu bir çiftin işitme ve konuşma problemi olan bir bebekleri olur ve ailede problemler başlar. Bebeğin hayatı sessizlik ve karanlıktan ibarettir. Bebek büyüdükçe hayatı anlayamamakta ve kendini ifade edemediği için sinirli hali ve hırçınlığı artmaktadır. Küçük kızın problemini onu eğitmek isteyen bir öğretmen çözecektir. Ona hissetmeyi öğretecektir. Duymasa da görmese de yaşadığını hissettirecektir. Sahip olduklarımızın değerini, şükretmeyi hatırlatan ve bunu yaparken çok ağlatan bir film Siyah.
  4. Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (Barfi) 
    Film, aşkın normal kabul edilenler ya da edilmeyenlerle açıklanamayacağını anlatmaktadır. Filmde bir genç vardır. Sevgi enerji doludur.  Konuşamayan işitemeyen bu genç, çok güzel bir kızdan hoşlanır. Bu genç kız başkasıyla evlenecektir. Barfi’nin sıcacık içten duygularına cevap vermeyecektir. Daha sonra Barfi bu kez kendisi gibi topluma göre normal olmayan otistik bir kızla yakın arkadaş olur. Kuracakları bağ Barfi’nin ilk aşkı ona dönmek istediğinde kırılamayacak kadar güçlü bir bağ olacaktır. Doyasıya ağlayabileceğiniz, gerçek aşkı hissedebileceğiniz, en iyi Hint filmleri hangileri dendiğinde tavsiye edebileceğiniz bir filmdir Barfi.
  5. Bajrangi Bhaijaan
    Pakistanlı bir anne konuşamayan kızını Hindistan’a götürüp tedavi ettirmek ister. Yolculuk esnasında küçük kız kaybolur. Bu küçük kıza yardım etmek isteyen ve Hintli olan Pavan, başına gelebilecek her türlü zorluk ve belayı göze alır. Küçük kızı koruyarak, ailesine götürmeye çalışır. Heyecanlı, sürükleyici ve bol gözyaşı döktüren bir film Bajrangi Bhaijaan.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder